Борис Данилів: «Тим, хто має чотири і більше корів ми вже виплатили по 1500 грн»

На початку 2021 року депутати Миколаївської міської ради прийняли програму розвитку аграрного сектору, яка, з-поміж іншого, передбачала грошову підтримку власників домогосподарств, які утримують молочно дійне стадо. Так, днями проведено виплату власникам корів, котрі мають чотири та більше великої рогатої худоби, виплачено за кожну дійну корову 1500 гривень. Загалом 52 500 грн
Загалом, у Миколаївській громаді нараховується 170 домогосподарств, які утримують корів:
– 9 господарств утримують чотири і більше дійних корів,
– 22 домогосподарства володіють трьома коровами,
– 139 господарств мають по дві корови.
Відділ АПК Миколаївської міської ради впевнений, що цей фінансовий ресурс допоможе утримувати та розвивати молочний напрямок в громаді. На черзі виплати власникам у кого є три і більше поголів’я дійного стада. Для них у бюджеті передбачено близько 100 тис грн.
Крім того, триває робота над створенням сімейних фермерських господарств. Отримавши цей статус, людина зможе брати участь в регіональних програмах та отримати суттєву компенсацію на придбання ресурсних матеріалів. Це зв’язано не тільки з молочним поголів’ям, а й з садівництвом та технічним забезпеченням, зауважують у відділі АПК міської ради.
«Маємо серйозні сподівання, що в найближчі 2-3 роки вдасться в цьому напрямку досягнути результатів. І люди зрозуміють, що працювати коли не маєш соціального страхування, стажу – не вигідно. А тут все це можна поєднати.
Прекрасна програма по пенсійному забезпеченню, коли держава упродовж десяти років, компенсує єдиний соціальний внесок на 90%,80%,70% і т.д відповідно. Тож у підсумку мешканці села, що працюють на своїй землі отримують страховий стаж, не відриваючись від свого домашнього землеволодіння чи розводячи домашнє поголів’я рогатої худоби», – коментує Борис Данилів, керівник відділу АПК Миколаївської міської ради.
Загалом у Миколаївській громаді нараховується 1407 голів дійного стада:
1 господар – 6 корів (с.Липиці);
1 господар – 5 корів (с.Рудники);
7 господарств – 4 корови (с. Гірське – 3 особи, с.Рудники – 3 особи, с.Раделичі – 1 особа);
22 домогосподарства – по 3 корови (всі інші села);
139 домогосподарств – по 2 корови (всі інші села).

Інформація редакції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *