Внутрішня управлінська криза в Миколаївській міській раді вийшла на новий рівень

Іван Буга, вчора ще перший заступник міського голови, нині вже – екс-посадовець, полишив стіни Миколаївської міської ради. Коментуючи своє звільнення посадовець зауважив, що не зміг налагодити стосунки з міським головою Андрієм Щебелем.

«Так, я подав заяву на звільнення, не спрацювався з головою. Нема розуміння», – зазначив посадовець.

Іван Буга, екс-заступник міського голови

Тарас Оприск, депутат Миколаївської міської ради вважає, що не можна було розглядати питання про звільнення І.Буги на сесії 22 вересня без його особистої присутності.

«Я вважаю, що у такий спосіб звільняти заступника було неправильно. Напередодні мав розмову з Іваном Івановичем (ред.: мова йде про І.Бугу) і він був згідним прийти на сесію, виступити з трибуни, подякувати депутатам та апарату та пояснити причину свого звільнення. Про це я заявив на сесії, але мою ініціативу навіть не поставили на розгляд».

Пояснюючи свою відсутність на сесії 22 вересня, у коментарі редакції Іван Буга зауважив, що він перебуває на лікарняному через ковід. Повторний візит до лікаря у нього був запланований на 22 вересня.

Нагадаю, що Іван Буга, був першим номером у виборчому списку партії Народний Рух, від якої себе позиціонував діючий міський голова Щебель. Крім того, саме А.Щебель педалював питання призначення І.Буги на посаду першого заступника після свого обрання.

Також нагадаю, що у публічному просторі, з подачі самого міського голови, стало відомо про великий внутрішній конфлікт між А.Щебелем та двома його заступниками: Іваном Бугою та Юрієм Шпаком. Сам Щебель кількома сесіями раніше виносив на розгляд та наполягав перед депутатами на необхідності звільнення обох своїх заступників, аргументуючи тим, що їхня робота є незадовільною. У відповідь, зокрема, І.Буга публічно на сесії заявляв, що рішення міського голови не діють на користь громаді.

Зауважу, обоє заступників є кандидатами, яких запропонував депутатському корпусу, апарату міської ради сам очільник громади. А у випадку з Ю.Шпаком взагалі ситуація нестандартна. А. Щебель чекав кілька місяців на його звільнення з посади керівника однієї з районних держадміністрацій, щоб він перейшов на більш нижчу посаду у Миколаївську міську раду – заступником.

На одному з брифінгів міського голови редакція, з приводу ініціативи А.Щебеля щодо звільнення  обох його заступників, задала питання чи не вважає він, дану ситуацію, особистим управлінським провалом? А.Щебель заявив, що таке питання є провокативним…

Така відповідь є дивною і смішною водночас. Адже хіба не А.Щебель закликав цих кандидатів долучатись до його команди, а потім сам же ініціював їхнє звільнення?

Також зауважу, що це не перше гучне звільнення в стінах міської ради. Цікаво чи останнє?  

Ірина Телька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *