Відкриття філій Школи мистецтв у селах громади

На Колегії Миколаївської міської ради прозвучала пропозиція від сектору культури Управління освіти відкрити філії школи мистецтв в окремих старостинських округах.
Посадовці пропонують відкрити дві філії: одну в селі Гірському, іншу – в Рудниках. Ці населені пункти вибрані з розрахунку кількості населення та з метою доступності дітей з довколишніх сіл відвідувати уроки мистецтвознавства не приїжджаючи у центр громади.
Свого роду, це буде пілотним проєктом на який потрібно більше мільйона гривень (це оплата праці викладачів та інші витрати ). Якщо він засвідчить свою ефективність, то подібні філії планують відкрити і в інших старостинських округах.
У разі погодження сесією цього проєкту, спершу планують відкрити набір дітей на відділення, які є «прибутковими» для Школи мистецтв, до прикладу такі як хореографічне чи художнє.
Водночас в Управлінні освіти, культури, молоді та спорту не підніматимуть вартість навчання в Школі мистецтв. Її залишать на рівні минулого року – 250 гривень на місяць. На Колегії зазначили, що у порівнянні з сусідніми громадами вартість навчання на мистецтвознавчому напрямку у Миколаївській громаді є недешевим задоволенням. Приміром, середня вартість оплати у Новороздільській громаді складає 150 гривень щомісячно.

Інформація Редакції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *