Голова Стрийської РДА ініціюватиме зустріч щодо повернення коштів Миколаївській громаді

У січні 2021 року на рахунки Стрийського району перераховано залишки коштів районного бюджету Миколаївського району в сумі 7 млн 143,2 тис грн. Про це під час зустрічі з очільником Стрийської районної держадміністрації повідомила Зоряна Москалюк, очільниця фінансового управління Миколаївської міської ради. Слід зауважити, що до цього трансферу увійшли кошти, які, зокрема, виручив Миколаїв за рахунок продажу тих чи інших об’єктів. Тож, по факту частина коштів – це кошти виключно міської ради, які пішли на фінансування Стрийщини – .

«Ми не мали жодної заборгованості перед правонаступником Миколаївського району – Стрийським. Тому, відповідно до законодавства, нами перерахована сума в обсязі понад 7 млн грн. У цій сумі є доходи і з Миколаєва – 440 тис грн, які місто могло б скерувати на свій розвиток. Ми просимо Стрийську РДА повернути, прийнаймні 440 тис грн, у вигляді субвенції назад до Миколаївського бюджету».

Як відомо, Миколаївська міська рада приступила до реалізації низки інфраструктурних проєктів. Перший – це перехід міського Палацу культури на автономне опалення. Вартість даного проєкту, за попередніми розрахунками, в межах 2 млн грн. Наразі розробляється проєктно-кошторисна документація. Другий проєкт – це будівництво спортивного майданчика в с.Рудники. Цей проєкт буде мати співфінансування в межах 50% від загальної вартості з області. Оцінено проєкт на рівні 1,5 млн грн.

Загалом, цьогоріч, Миколаївщина подала 66 проєктів на обласний конкурс місцевих ініціатив. Про це інформує начальник відділу економіки Миколаївської міської ради Наталя Куючко-Русиник. Ці проєкти також повинні мати фінансове забезпечення з місцевого бюджету.

На звернення відреагував голова Стрийської райдержадміністрації Богдан Янко, запевнивши, що дане питання буде вирішене найближчим часом за участі трьох зацікавлених сторін.

«Я вас почув. Ініціюватиму тристоронню зустріч вже найближчим часом між Стрийської райдержадміністрацією, головою Стрийської райради та головою Миколаївської ТГ для вирішення даного питання у вузькому колі”, – резюмував посадовець.

Миколаївська міська рада, зі свого боку, крім усного взерненння надіслала відповідного листа очільникам Стрийщини, щоб пришвидшити розгляд даного питання по суті. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *