Лише під тиском окремих депутатів амбулаторію в Гірському збережено для мешканців села

15 вересня відбулось засідання Миколаївської районної ради. Кому віддати приміщення старої амбулаторії в селі Гірське – це питання практично розсварило депутатів з президією райради. У своєму першому варіанті поданий на сесію проєкт рішення передбачав, щоб сільську амбулаторію передати з балансу Миколаївської районної лікарні на баланс Миколаївської райради і це попри те, що район припинить своє існування 25 жовтня, а відтак все майно району ймовірно перейде у власність Стрийського до якого входитиме і Миколаївщина. Тому такий проєкт рішення здивував окремих народних обранців так само як представника громади від с.Гірське пана П.Петришина.

«Це нонсенс! Як таке може бути!», – обурювався Петро Петришин, заслужений працівник сільського господарства та мешканець села Гірське, який прийшов на сесію просити депутатів залишити даний об’єкт у комунальній власності села та переобладнати його у дитячий садок.

Голова Миколаївської райради Тарас Зубрицький заявив, що дане рішення є декларативним і згодом на іншій сесії будуть розглядати інше рішення про доцільність переобладнання його під садочок та передачу його іншій бюджетній установі.

«Це рішення – декларативне. Ми хотіли передати на баланс районної ради, щоб потім передати на баланс відділу освіти. Далі ми повинні вивчити чи підходить дане приміщення під садок чи ні, і тоді на останній сесії, щодо передачі майна, ми його передамо або на сільську раду, або на об’єднану територіальну громаду», – пояснював очільник райради п.Зубрицький.

Така ситуація виглядала дивною та незрозумілою для окремих депутатів. Знімати з одного балансу, щоб передати тимчасово на баланс іншій установі, щоб потім за кілька тижнів розглядати ще один проєкт рішення про передачу на баланс третій установі. Депутати поставили під сумнів таку ініціативу керівництва райради, яка за місяць мала б впорядкувати все комунальне майно району та підготувати велику кількість об’єктів для передачі іншим бюджетним установам у зв’язку з ліквідацією Миколаївського району.

«А навіщо це? – запитував депутат районної ради Володимир Паньків – Навіщо передавати амбулаторію села Гірське на баланс Миколаївської райради, якої вже по факту за півтора місяці не буде якщо можна зразу віддати цю будівлю відділу освіти, або передати у власність жителів села Гірське».

З приводу цієї ініціативи розгорілась словесна баталія. Пан Зубрицький наполягав на варіанті передачі райраді. Депутати вимагали, щоб проєкт рішення був змінений на користь жителів села Гірського. Дискусія перейшла у відкриту конфронтацію і стала критичною, бо ситуація різко хитнулась, а відтак в загалі могло забракнути голосів щоб протягнути проєкт рішення про передачу амбулаторії на баланс Миколаївської райради. Тож, у підсумку президія та, власне, і пан Зубрицький, під напором депутатів змушені були підтримати ініціативу про передачу старої амбулаторії з балансу Миколаївської районної лікарні на баланс села Гірської сільської ради.

Тепер у мешканців села з’явилась можливість реалізувати проєкт по переобладнанню старого приміщення амбулаторії в дитячий садочок.

Стара амбулаторія в с.Гірське

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *