Миколаївський райсуд виніс вирок у справі поширення матеріалів, що виправдовують військову агресію росії

15 квітня 2024 року Миколаївським районним судом Львівської області затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим гр.С., відповідно до умов якої гр.С визнаний винним у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст. 436-2 КК України.

За поширення матеріалів у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, гр.С. засуджений до 2 (двох) років позбавлення волі та на підставі ст.75 КК України звільнений від відбування покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком 1 (один) рік з виконанням покладених судом обов’язків.

Судом було встановлено, що гр.С., будучи зареєстрованим у соціально-орієнтованій мережі «Однокласники» під публічним загальнодоступним обліковим записом, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи можливе настання суспільно-небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом, 30.01.2023 шляхом надання команди «поділитися» здійснив поширення публікації у вигляді відео із назвою «спецоперация Z, 29 января 2023, хроники», у якому йдеться про успішні бойові дії збройних сил російської федерації проти Збройних Сил України, чим здійснив поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, яка у відео називається «спеціальною операцією», а не війною, та має на меті знищення «нацизму» в Україні.

Згідно угоди про визнання винуватості, гр.С. під час досудового розслідування повністю визнав свою винуватість у зазначеному кримінальному правопорушенні та погодився на визначене покарання, узгоджене сторонами угоди.

У разі невиконання угоди про визнання винуватості прокурор має право звернутися до суду, який затвердив таку угоду, з клопотанням про скасування вироку.

Вирок набирає законної сили після закінчення встановленого законом строку на апеляційне оскарження.

Вирок оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням –  https://reyestr.court.gov.ua/Review/118383299 .

Інформація та світлина Миколаївського райсуду

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *