Миколаївські освітяни очікують на поповнення автопарку новими школяриками

Миколаївська громада, з-поміж інших, планує придбати по два школярики у співфінансуванні з областю, замість тих, які вилучили на потреби війська.

З обласного бюджету на це уже виділили майже 56 мільйонів гривень. Це перший транш. Як зауважив у коментарі редакції очільник освіти Миколаївської громади Андрій Старовецький це дозволить оновити транспортний парк відділу освіти.

“Ми подали пропозицію до ЛОВА, що готові 50/50 фінансувати. Тобто один школярик за рахунок коштів області, інший – ми самостійно купуємо. У Миколаївській громаді один зі школяриків забрано на потреби ЗСУ. Інший має дуже поганий технічний стан. Там вартість ремонтних робіт на автобусі буде коштувати половину вартості нового.

Нагадаємо, до 24 лютого шкільний автопарк нашої області налічував 410 автобусів. Близько ста «Школяриків» вилучили на потреби військових, ще майже у сотні завершується термін експлуатації. Станом на сьогодні на Львівщині є потреба у закупівлі 174 шкільних автобусів, зокрема 11 спеціалізованих – для дітей з особливими освітніми потребами.

Наразі понад 60 територіальних громад Львівщини, які готові надати співфінансування, звернулись у Львівську ОВА щодо потреби у шкільних автобусах.

ІР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *