Новий очільник Центру соціальних послуг прагне побудувати Європу у Миколаєві

Миколаївська громада налічує близько 270 сімей, які потребують сторонньої допомоги. Зокрема мова йде про осіб похилого віку, які залишились самотніми, особи з інвалідністю чи мешканців громади, що пере­бувають у складних життєвих ситуаціях.

Тож не так давно, депутатами була погоджена ді­яльність нової комунальної установи «Центру надан­ня соціальних послуг» та призначено керівника. Це миколаївчанин Петро Пахольчук.

«Комунальна установа має у своєму підпорядку­ванні кілька відділів, а саме: відділ надання соціаль­них послуг та соціальної роботи, відділ комплексної реабілітації та відділ соціальних служб. Ми ведемо облік осіб, які потребують допомоги, а також планує­мо та впроваджуємо ті чи інші заходи, які скеровані на соціальну підтримку мешканців миколаївської гро­мади, які є вразливими. Зокрема, Центр вже розпочав та активно провадить підготовку до акції «Великодній кошик». Вона щорічна. Небайдужі підприємці, мецена­ти спільно з міською радою до Пасхальних свят здій­снюють закупівлю продуктів для сімей, які обслугову­ються у нас», – коментує пан Пахольчук.

Допомога потребуючим звісно не буде обмежува­тись виключно центром громади. У всіх старостин­ських округах є працівниці соціальних послуг, які закріплені за певними сім’ями. У Центрі соцпослуг кажуть, що вони забезпечені велосипедами, а за по­треби є службовий автомобіль для швидкого та опе­ративного реагування.

На цьому, запевняє Петро Пахольчук, він не має наміру зупинятись. Каже, що прагне, щоб установа вийшла на рівень платних послуг, які дозволять по­кривати витрати Центру не за рахунок міського бю­джету.

«В планах розширити послуги реабілітаційного центру, надати широкий доступ, зокрема, до соляної кімнати. Знаєте, я чотири роки працював у Польщі, мав хорошу зарплату. А повернутись в Україну мене змотивувала любов до нашого міста. Коли мені за­пронували цю посаду – я з радістю погодився. Мені по­добається бути активним, бути постійно у русі. Я хочу робити корисні речі для рідної громади. Хочу віддати частину своєї енергії, щоб долучитися до перетворен­ня Миколаєва на маленьке європейське містечко».

Редакція поцікавилась чи не розмірковував пан Пахольчук про можливий переїзд до Польщі на по­стійне місце проживання.

«Ніколи. Навіть такої думки не було. Мені там про­понували оформити «карту поляка», але я відмовив­ся. Скажу відверто: в чужій країні ти завжди є чужий, навіть незважаючи на те, якщо і володітимеш до­сконало мовою цієї країни. Мені подобається жити у Миколаєві, спілкуватись рідною мовою. Тому будемо будувати Європу тут».

Інформація редакції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *