Цей захід впроваджується в рамках програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів». Мета програми: розвиток здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення школярів до власного здоров’я.
Фуд челендж допомагає зацікавити школярів, розповідає директор Рудниківського НВК Ярослав Папуга, різноманіттям страв та здоровим харчування.
«Так, до прикладу, одним із завдань минулого тижня школярам представляли національну кухню іншої країни. Це цікаво для учнів».
Конкурсні змагання тривають 4 тижні і завершуються 24 травня. Упродовж цього часу школи виконують креативні завдання та проводять активності на тему здорового харчування, які оцінюють й коментують експерти програми.
Очікується, що за результатами оцінок, 5 найактивніших шкіл отримають гранти загальною сумою 90 000 гривень на закупівлю обладнання для лабораторій з природничих й технічно-математичних (STEM) наук.
Світлина з сайту освітньої установи