Ріст показала Розвадівська громада, а Новороздільска, Миколаївська, Тростянецька та Жидачівська – «відкотились»

Департамент фінансів Львівської ОВА оприлюднив рейтинг територіальних громад області за окремими фінансовими показниками за 2023 рік. Отже, як змінилась ситуація у фінансовій стійкості громад у субрегіоні Розділля? Як засвідчує аналіз, поданий департаментом,  Новороздільська громада, наразі, залишається аутсайдером у порівнянні з Миколаївської, Розвадівською, Жидачівською та Тростянецькою громадами.

Так, за підсумками року, Новороздільська громада, опустилась на 8 пунктів. Якщо за 9 міс новороздільці були на 51 місці, то на кінець року опинились на 59 позиції. Варто зауважити, що за І квартал 2023 року новороздільці тримались 51 місця.

До низу пішли і миколаївці, але несуттєво. За 9 міс мали 33 місце, а на кінець року – отримали 35. За перший квартал вони були на 41 місці. Як бачимо, все таки змогли вирватись, попри падіння.

Відкотила назад і Тростянецька громада на 4 пункти. За 9 міс мала 18 місце. На кінець року 22. За перший квартал була на 20 позиції. Тож, можна казати, що балансує в межах відправної точки 2023 року.

За підсумками минулого року більше скотилась до низу Жидачівська ТГ. Мінус 10 пунктів. Були на 28, стали на 38 на кінець 2023 року. А ось за І квартал 2023 були на 33 місці.

Єдина громада у субрегіоні Розділля, яка «пішла» вгору – Розвадівська. За 9 міс вона у рейтингу посідала 38 місце. Але, на кінець року вийшла на 34, обігнавши Миколаївську та Жидачівську, ну і звісно Новороздільську.

Цікаво те, що за І квартал розвадівчани тримались на позиції 52. Тобто, були аутсайдерами і ділили цю ношу з новороздільцями. Проте, за минулий рік їм вдалось подолати 18 пунктів та обігнати три громади: Миколаївську, Жидачівську та Новороздільську.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *