Старости Миколаївської громади взяли реванш над міською радою

11 січня відбулось засідання бюджетної комісії на якому старости округів відстояли рішення про збереження  посад шести помічників. Нагадаю, напередодні Нового Року відбулась бюджетна сесія де  міська адміністрація запропонувала депутатам скоротити чисельність працівників міської ради. З-поміж інших ліквідувати всі посади помічників старост. Депутатський корпус тоді підтримав пропозицію.

Проте, старости вирішили взяти реванш і майже повним складом завітали на вчорашню бюджетну комісію, щоб аргументувати позицію необхідності збереження посад помічників.

Зокрема староста Дроговизького округу Ігор Мельник пояснив, що виконати весь обсяг роботи самотужки, без допомоги помічників – надзвичайно складно. Крім того, це  значно сповільнює управлінські  процеси у старостинському окрузі, оскільки зобов’язання старост та помічників є дуже обширними .

“На нас покладені обов’язки ведення військового обліку, функції ведення нотаріальних дій, функції реєстру територіальних громад з усім його електронним обігом, а також ми видаємо величезний обсяг різних довідок. Та, окрім цього, до нас щодня приходять безліч різних людей із різноманітними проханнями та запитаннями”, – апелював до членів бюджетної комісії І. Мельник.

Секретар міської ради Іван Андрійчик погодився, що обсяг роботи і справді є великим. Як альтернативний варіант від міської ради запропонував залишити чотири помічника замість шести. 

Ця ініціатива породила дискусію, оскільки члени бюджетної комісії не могли дійти згоди у питанні чисельності посад помічників. Депутати не розуміли чому спершу адміністрація пропонує взагалі ліквідувати, потім, як альтернативу, пропонує залишити чотири штатні одиниці на 10 старостинських округів.

Міський голова Андрій Щебель пояснював, що немає джерел фінансування для даних посад. Тому запропонував депутатам взяти кошти з програми фінансування футболу. 

Натомість депутат Микола Корецький звернув увагу на недоречність таких посилів. Оскільки, за словами міського обранця: “Футбол у селах потрібен.  Адже спорт – це розвиток для молоді та хороше дозвілля для інших мешканців сіл”. Кошти пропонував взяти з програми фінансування відновленої телерадіоредакції, доцільність існування якої ніяк не може обґрунтувати міська рада. Депутат Тарас Оприск закликав міського голову не маніпулювати інформацією.

Розв’язала Гордієвій вузол очільниця фінансового управління Зоряна Москалюк. З її слів, розрахунки засвідчують, якщо оплата праці помічників в середньому становитиме 10 тис грн (з нарахуваннями), то фінансове навантаження для бюджету буде, у річному вимірі, трохи більше 700 тис грн. Пані Москалюк запевняє, що такі кошти є в бюджеті. На цю пропозицію пристали всі члени бюджетної комісії.

Тепер останнє слово за депутатським корпусом, який збереться на першу сесію у новому році 20 січня, де, з-поміж інших питань, розглядатимуть і дане.

Наразі, старости Миколаївської громади зрівняли рахунок у протиріччі з міською радою щодо необхідності збереження посад помічників.

Яна Романович

2 коментарі

  1. Цікаво, коли у нас переобрали секретаря. Отой новий, Андрій Іванчик, якось в депутатах не рахувався)))

    1. 🙂 Дякуємо, що підмітили. Пощастило п. Андрійчику з прізвищем. Воно настільки просте, що ніяк запам’ятати не вдається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *