Тарас Оприск: «Звертаюсь до пасажирів – не провокувати конфліктів на вимогу водіїв бути в масках чи респіраторі»

Тарас Оприск, керівник управління транспорту ЛОДА

23 червня, як відомо, обласна комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення, яким відновила регулярні пасажирські перевезення в межах Львівщини.

Такі перевезення, як інформує Тарас Оприск, керівник управління транспорту ЛОДА, дозволені за умови виконання особливих правил перевізниками при здійсненні регулярних пасажирських перевезень.  Зокрема, заборонено перебувати в громадському транспорті без масок або респіраторів, кількість пасажирів не може перевищує кількість місць для сидіння.

«З 23 червня, як відомо,  регулярні пасажирські перевезення відновлено. Усім перевізникам доведена умова, яка прописана відповідним рішенням обласної Комісії ТЕБ та НС, щодо заключення додаткових угод, які передбачатимуть забезпечення проти епідеміологічних заходів під час здійснення регулярних пасажирських перевезень. Тобто, всі пасажири та водій мають обов’язково бути в масках чи респіраторах. Крім того, щоденно має здійснюватися відповідна посилена санітарна обробка автобуса. Відповідальність за дотриманням вимог – несе перевізник.

Особливо звертаюсь до пасажирів – не провокувати конфліктів на вимогу водіїв бути в масках чи респіраторі. Це не примха і не забаганка водіїв чи перевізника. Ці заходи вживаються виключно заради вашої безпеки. Щодо кількості пасажирів в салоні – то їх має бути не більше, ніж наявних сидячих місць», зауважує посадовець.

Також  в області зауважують, що слідкувати за дотриманням вимог по здійсненню пасажирських перевезень будуть мобільні групи у складі поліції, працівників держпродспоживслужби та представників органів місцевого самоврядування.

За недотримання умов, каже Тарас Оприск,  ухвалюватимуться жорсткі міри –  аж до розірвання угоди з перевізниками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *