Температура на Львівщині вчергове побила рекорд!

У Львові перевищено багаторічний максимум температури повітря. Вдень 09 квітня зафіксовано 25,8° тепла (24,7° тепла спостерігалося у 1986 році).

Цьому рекорду передував інший температурний максимум, який був зафіксований 8 квітня, а саме +25. Попереднє рекордне значення спостерігалось у 1985 році. Тоді температура повітря 8 квітня становила +24,8°. 

Як пояснює Львівський регіональний центр з гідрометеорології для зваженого вимірювання температури термометри встановлюються в психрометричній будці на висоті 2 метри від поверхні землі. Психометрична будка захищає від впливу сонячної радіації та несприятливих атмосферних явищ. При вимірюванні максимальної температури забезпечується наступне положення ртутного (сухого) термометра: він встановлений з невеликим нахилом до резервуару (резервуар на 1-2 см нижчий за протилежний кінець термометра), чим усувається відкачування ртуті в протилежному резервуарові напрямку, що може призвести до хибних показів. Усі вимірювальні прилади знаходяться на території метеостанцій, які є репрезентативними для даної місцевості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *