У Миколаївській раді скликали комісію з надзвичайних ситуацій

З початком осені поступово зростає рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію.

З 1 по 10 жовтня було здійснено 229-ПЛР тестувань, з яких 105 виявилися позитивними. Такі дані, під час засідання комісії з надзвичайних ситуацій, озвучив головний лікар Миколаївської громади Юрій Кучер. Він додав, що з-поміж 13 госпіталізованих на ковід пацієнтів, лише одна вагітна жінка була вакцинована. Решта – не вакциновані. Також адміністрація лікарні повідомляє, що загальна кількість  вакцинованих мешканців в громаді, віком від 18 років, становить  21% .

Очільник санітарно-епідеміологічної служби Миколаївщини, Юрій Чейпеш каже, що такий показник вакцинованих мешканців громади є найнижчим в області. Хоча зауважив, що Львівська область знаходиться на 4 місці в Україні  по вакцинації. Перші місця займають: Київська, Харківська та Дніпропетровська області. Він також вважає, що потрібно проводити кампанію по вакцинації більш інтенсивніше.

Що ж стосується освітнього процесу, то як доповідає директор Управління освіти, культури, молоді та спорту Андрій Старовецький на даний час  10 % дітей відсутні через ГРВІ, 73 – знаходяться на самоізоляції. Серед працівників школи 6 вчителів та 2 технічних працівників технічного відсутні через захворювання на Covid-19.  Також, А. Старовецький зазначив, що в усіх 23  школах громади є 80% вакцинованих працівників, а в деяких відсоток – вищий.

«Є 3 навчальних заклади де є 100% вакцинація серед працівників, 9 шкіл – 90%, решта – 80% і більше».

Втім, на його думку показник захворюваності загалом в освітній галузі громади не є критичними, адже за статистикою в осінній період хворих на ГРВІ завжди багато. А відтак, закривати школи не вважає за доцільне.

Назарій Ольшанський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *