Христина Дмитришин: «Вирішувати якого кольору будуть кульки на свята – це не про нас»

Новоутворена Молодіжна рада, діяльність та склад якої, було погоджено днями на виконкомі,  публічно заявила про серйозність намірів брати активну участь у творенні молодіжної політики Миколаївської громади. Так, зокрема, очільниця Молодіжної Ради Христина Дмитришин запевняє, що визначати якого кольору будуть кульки на свята – це не про сучасну молодь місцевої громади.

«Ми вже утворили три комісії (ред.: нагадаю це бюджетну та грантову, аналітичну комісію та комісію, що займатиметься молоддю, спортом та культурою). Ми не ставимо собі за мету працювати точково, а централізовано. Тому спершу, ніж пропонувати розглянути міській раді проєкти від нас, ми плануємо провести опитування молоді в громаді. Нам потрібно чітко розуміти чого прагне молодь, що їй потрібно для успішної самореалізації».

Наталія Лешковят, головна спеціалістка сектору молоді та спорту Управління освіти запевняє, що Молодіжна рада створена не для галочки і закликала міську раду «не ухвалювати жодного рішення для молоді без молоді».

Коментуючи роботу дорадчого органу міський голова Андрій Щебель зазначив, що на наступний рік заплановано скерувати на розвиток молоді, культури та спорту до 2% від дохідної частини міського бюджету.

«Цього року ми скерували на ці цілі 1%. Це більше 1 млн грн. На наступний рік ми плануємо цей показник на рівні 2%. Отже, буде ресурс для проєктів. Тому у Молодіжної ради є домашнє завдання: подумати та надати пропозиції куди і на які цілі варто скерувати цей ресурс».

Центральна світлина з публічного профілю Х.Дмитришин у мережі фейсбук

Ірина Телька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *