Хто і навіщо поширює брехню про Миколаївську громаду

Днями, на сайті Львівські Новини з’явилась інформація про те, що буцімто компанія ТОВ Вотерструм вже цього року у с.Липиці побудує мініГЕС потужністю 200 кВт.

Нагадаємо, доцільність будівництва мініГЕС у с.Липиці дискутувалась у Миколаївській громаді упродовж кількох місяців. За підсумками цієї дискусії депутати ухвалили рішення, яке унеможливлює початок будівництва. Більше того, виступаючи перед депутатським корпусом Олег Старовецький наполягав, щоб дане питання більше ніколи не порушувалось на сесійному засіданні з огляду на цілковиту неприйнятність місцевою громадою даного проєкту. Депутати підтримали таку пропозицію. Коментуючи появу сьогоднішнього матеріалу про ймовірне будівництво мініГЕС у Липицях депутат О.Старовецький у коментарі редакції зазначив:

«Може вони фантазують собі. На сесії міської ради таких питань не розглядалося і розглядатися не буде».

Редакція Миколаївські ВІСТІ намагалась сконтактувати з редакцією сайту, щоб уточнити хто автор статті і чим обґрунтовується дана інформація? Проте, зазначений на сайті телефон не відповідав. На питання редакції у соціальній мережі цього ж начебто ЗМІ теж ніхто не реагував.

Від головного редактора редакції Миколаївські ВІСТІ:

На превеликий жаль, інформаційний простір, особливо Інтернет-ЗМІ, неврегульований законодавством. Це дозволяє усіляким пройдисвітам і окремим персонам, що швидко присвоюють собі статус блогера, виступати в ролі засобу масової інформації, не маючи елементарного розуміння як працювати з інформацією. Тим самим поширюють відверту брехню, або ж свідомо проплачені статті.

Закликаю читачів дотримуватись інформаційної гігієни та читати виключно ліцензовані видання, які не лише перевіряють інформацію, але дбають про правдивість та об’єктивність подачі матеріалу для своєї аудиторії.

Ірина Телька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *