Чи потрібно миколаївчанам оплачувати послугу з прибирання прибудинкової території?

Під час засідання Миколаївської міської ради, що відбулось минулого тижня, депутатом Андрієм Баранецьким було порушено питання щодо отримання рахунків за послугу прибирання прибудинкової території. Депутат звернув увагу на те, що такий вид роботи не повинен бути включений у перелік послуг, що надає місцеве комунальне підприємство ЖКУ.

Чи потрібно мешканцям Миколаєва платити за прибирання території біля свого будинку? На це питання відповідає Любов Ікава, спеціаліст  І категорії з питань енергозбереження та комунальної власності Миколаївської міської ради.

«Непорозуміння постало у зв’язку з тим, що не всі поінформовані про Постанову Кабміну, яка передбачає продовження надання послуги з прибирання прибудинкової території у зв’язку з карантином через коронавірус.

Раніше була мова про те, що з 1 травня такої послуги вже не буде, оскільки повинна бути послуга з управління будинками. Було визначено термін згідно законодавства, нагадаю це до 1 травня. Але у зв’язку з коронавірусом цей термін продовжили. Є відповідна постанова Кабміну. Згідно цієї постанови термін продовжено ще на 5 місяців після офіційного завершення періоду коронавірусу. Тобто, коли завершиться карантин мешканці мають ще 5 місяців для того, щоб визначитись чи потрібна їм така послуга чи ні. Якщо мешканці певного будинку не бажають її отримувати вони повинні визначитись, так як це передбачає діюче законодавство, з формою управління свого будинку: або це ОСББ, або це управитель, або самообслуговування будинку, і тоді вони зможуть обирати чи відмовлятися від тих чи інших послуг. Допоки мешканці будинку не визначяться МКП ЖКУ надає послугу з утримання будинків, споруд згідно укладених раніше договорів. Мешканці будинку у будь-який момент можуть звернутися в міську раду з поданням заяви про відмову від цієї послуги, але вони повинні надати підтвердження того, що приміром, взяли будинок на самообслуговування, або утворили ОСББ», – коментує посадовець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *