Надія Максимович: пенсії проіндексують планово у березні 2023 року

Мінімальну зарплату збільшать у жовтні поточного року, а пенсії проіндексують у березні наступного.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував планове збільшення мінімальної заробітної плати до 6,7 тис грн з жовтня поточного року. Уряд поки що не вбачає можливості подальшого зростання мінімальної зарплати. Проте пенсії буде проіндексовано з 1 березня 2023 року.

Очільниця Миколаївського об’єднання управління пенсійного фонду у Миколаївській громаді Надія Максимович зауважує, що індексація закріплена на рівні чинного законодавства і є плановою. Водночас, з кожним роком зростає розмір пенсійного стажу. Щорічно на рік. Щоб вийти на пенсію, скажімо, цьогоріч потрібно мати 29 відпрацьованих років, а наступного це вже має бути – 30. Таке зростання робочого стажу триватиме до 2028 року, щоб у кінцевому розрахунку робочий стаж людини складав 35 років. Коментує Надія Максимович.

“Чинним законодавством закріплена індексація у березні місяці. Щодо страхового стажу, то щорічно він збільшується на 1 рік. Приміром, цьогоріч людині потрібно мати 29 років трудової діяльності. Вже наступного року – 30 років, щоб мати право на пенсійне забезпечення. Так триватиме до 2028 року. Починаючи з цього року всі громадяни мають мати право на пенсію якщо їхній стаж не менше 35 років”.

ІР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *