ПЦУ дозволила святкувати Різдво 25 грудня

Священний Синод Православної церкви України ухвалив рішення про можливість святкування Різдва Христового 25 грудня.

Про це йшлося на засіданні Синоду 18 жовтня.

У тексті рішення йдеться про те, що через війну та численні запити суспільства календарні суперечки можуть загостритися. Тому варто детальніше вивчити потребу змін у церковному календарі.

“Беручи до уваги численні запити та враховуючи дискусію, яка протягом багатьох років точиться в Церкві та в суспільстві; передбачаючи, зокрема через обставини війни, загострення у публічному просторі календарних суперечок; з метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні у близькому часі календарних змін, Священний Синод Української Православної Церкви (Православної Церкви України), вирішив:
там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 р. звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового”, – повідомляють у ПЦУ. 

Усі, хто братиме участь у богослужінні 25 грудня, у цей день звільняються від обмежень посту.   

Письмову інформацію про різдвяне богослужіння 25 грудня, а також про кількість його учасників пізніше потрібно буде надати до Київської Митрополії. У разі звершення такого богослужіння його учасники в цей день звільняються від обмежень посту.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *