Миколаївські ВІСТІ відповідають пану Гавуляку, керівникові МКП «МиколаївВодоканал»

Шановний Володимире Степановичу, ще не було в природі такого фокусника, який би зумів сховати мильну бульбашку за пазухою.

Нікому не відомо, звісно окрім Вас, з яких міркувань Ви погодились очолити, з Ваших заяв, збиткове комунальне підприємство «МиколаївВодоканал». Вочевидь виключно з благородних мотивів –  порятувати його. Тільки цей «порятунок», який Ви очолили з 20 травня минулого року, плавно перекотився у боргову яму близько 2 млн гривень і ліг на плечі споживачів послуг МКП відчутним фінансовим тягарем.

Ймовірно, у цей процес втрутились якісь «вищі сили». За Вашими ж заявами це коронавірус та ціна на енергоносії. На думку керівника фінансової служби очолюваного Вами підприємства пана Юрія Папуги це більш приземлений фактор, що лежить у площині господарювання: це відсутність коригування тарифу та адміністративні видатки, а саме заробітна плата працівників МиколаївВодоканалу, яка у тарифі складає 65 %. Причому, питома вага цих витрат зміщувалась у бік адміністративного персоналу з приємною для ока середньомісячною зарплатою «білих комірців». І у той час, коли Ви заявляєте на бюджетній комісії, що не приймали у період надскладного «коронавірусного часу» нових працівників на адміністративні посади, то міський голова Андрій Щебель, як і його заступник Іван Буга роблять протилежні заяви. А двох правд, як відомо, не буває.

Наступне. Якщо Ви не поінформовані, то доводжу до Вашого відома, що редакція не виступала ініціатором прямих ефірів де порушувалась тематика нових тарифів від МПК. Ініціатором такого публічного та відкритого спілкування був особисто міський голова Андрій Щебель, а також його заступник Іван Буга.

Зі свого боку редакція лише задала першим особам Миколаївської громади прямі запитання, щоб споживачі могли зрозуміти причину такого різкого зростання вартості водопостачання/водовідведення. Відповіді надавали керівники Миколаївської ТГ так само як і оцінку Вашому ефективному керівництву публічно зробили ті ж самі особи.

Іван Буга, перший заступник міського голови, під час прямого ефіру на радіо Розділля зазначив:

«Очевидно, що керівництво є не ефективним. Не буду проходитись по прізвищам. Я дослідив процеси , які відбуваються на водоканалі…».

У свою чергу, Андрій Щебель, міський голова, під час іншого прямого ефіру зауважив:

«Якщо працівники водоканалу в цілому, як і підприємство думають, що ми завжди будемо компенсовувати з бюджету, що ми будемо піднімати тарифи бо їм потрібно заробітну плату платити, бо саме так це виглядає вже протягом десятків років. Люди платять їм заробітню плату, а нічого кращого не відбувається. Ми просто приймемо вольове рішення  і завершимо цю епопею з комунальним підприємством…»

Перед тим, як звинувачути ЗМІ, які «відіграють у цьому питанні» важливу роль, у «чорноті та необ’єктивності», напевно слід подумати і точніше формулювати назву адресата, бо це точно не медіа. Адже, пояснити природу виникнення проблем  у «МиколаївВодоканалі» редакція надала таку можливість, якою підприємство і скористалось. Якщо особисто для Вас цього недостатньо, то ласкаво прошу на прямий ефір знову.

Зрештою, на тій ж бюджетній комісії, що відбулась 14 вересня, депутати намагались довідатись від Вас, як підприємство увійшло в боргову яму та яка реальна сума заборгованості на сьогоднішній день перед усіма Вашими контрагентами, Ви ж уникали надавати прямі відповіді.

Як на мене, це доволі дивне антикризове управління. Від маленької проблеми зробити відкат до ще гіршої. Хтозна, ймовірно, це нова економічна модель виходу зі складних ситуацій. І хтозна чи це особисто Ваше бачення чи чиєсь прохання. Бо дуже складно віриться, що людина з досвідом управління, не може передбачити у що вилиється цей ефект мильної бульбашки. Зрештою про Ваш досвід управління також було б цікаво дізнатись. Бо відповідно до публічних даних Opendatabot.ua Ви були, у свій час, керівником підприємства ВАТ ЛьвівАвтотранс. За даною компанією зафіксовано десятки господарських та цивільних справ, де предметом спору, зокрема, є стягнення боргу з підприємства. Але це інша історія…

І на завершення публічної відповіді. Аксіомою залишається вислів: немає нічого таємного, щоб не стало явним.

З повагою, Ірина Телька

Головний редактор «Миколаївських ВІСТЕЙ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *