У Миколаївській громаді 6 освітніх працівників відсторонили від роботи

Уряд, з метою протидії поширення covid-19, ухвалив рішення про вакцинування, зокрема, освітніх працівників та технічного персоналу учбових закладів, які бажають забезпечувати навчальний процес в очній формі. Ті ж, хто не вакцинувався, відповідно до Постанови №1236 відсторонюють від роботи без збереження заробітної платні.

«У Миколаївській громаді є 6 освітян, які не вакцинувалась. – прокоментував ситуацію редакції очільник Управління освіти Андрій Старовецький, – Проте, маю відзначити, що на фоні інших громад у нас ситуація загалом виглядає кращою. І оскільки освітяни у більшості відповідально віднеслись до даної проблеми, показник вакцинованих є високим,  а відтак ми мали можливість відновити навчання у звичному режимі».

Нагадаємо, відсторонення від роботи (виконання робіт) працівників та державних службовців, обов’язковість профілактичних щеплень проти COVID-19 яких визначена переліком та які відмовляються або ухиляються від проведення таких обов’язкових профілактичних щеплень підпадають під дію статті 46 Кодексу законів про працю України, частини другої статті 12 Закону України  «Про захист населення від інфекційних хвороб» та частини третьої статті 5 Закону України «Про Державну службу». Винятки працюють лише для осіб, які мають абсолютні протипоказання до проведення таких профілактичних щеплень проти COVID-19 та надали медичний висновок про наявність протипоказань.

До слова, у сусідній Новороздільській громаді – 17 працівників освіти відсторонено від навчального процесу.

ІР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *