Схоже, що Миколаїв отримає таки управителя для багатоквартирних будинків з другої спроби

Як відомо, миколаївська міська рада вже не вперше олошувала конкурс з призначення Управителя багатоквартирними будинками міста. Проте жоден претендент не подав заявку. У Миколаєві переважає приватний сектор, кількість багатоквартирних будинків – незначна. А як відомо оптом завжди дешевше, бо затрати на обслуговування та утримання житла – це дороге задоволення.
У зв’язку із прийняття Закону «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку» та дуже низькою чисельністю неприватизованих квартир, як інформує Любов Ікава, спеціаліст відділу комунального майна Миколаївської міської ради, на вимогу діючого законодавства міська рада погодила КП ЖКУ ще у 2019 році зняти всі будинки у Миколаєві зі свого балансу. 

Співвласникам багатоповерхівок пропонувалось визначитись із формою управління свого майна: або утворити ОСББ, або обрати самоуправління. У випадку зволікання людей законодавець закріпив за міською радою такий обов’язок як призначити Управителя на конкурсних засадах.
На перший конкурс ніхто не зголосився. Тож, відповідно до процедури був оголошений другий конкурс. Цей був вдалішим ніж попередній. Щоправда крім одного претендента, а саме львівського підприємця Андрія Саламіна, ніхто більше не зголосився.

Що пропонує потенційний Управитель?
Конкурсна комісія оцінювала учасника з погляду таких критеріїв. Перший – ціна послуги, що включає витрати на утримання будинку, поточний ремонт спільного майна багатоквартирного будинку, винагороду управителю з розрахунку на 1 кв. м загальної площі. Підприємець А.Саламін зауважив, що ціновий діапазон за 1 кв.м буде коливатись від – 4,79 до 4,95. Дану ціну на 2022 рік обіцяють зафіксувати у випадку перемоги у договорі та не змінювати її упродовж року. Щоправда, на уточнююче питання чи передбачаються у штаті прибиральниці та надання послуг з прибирання сходових кліток, пан Андрій зауважив, що це питання для обговорення.
Другий критерій – рівень забезпеченості учасника конкурсу матеріально-технічною базою та наявність персоналу, що відповідає кваліфікаційним вимогам.
Наразі його підприємство налічує 9-осіб. Крім того, підприємець запевняє, що у разі перемоги, буде наймати ще додатково 15 осіб, з числа місцевих спеціалістів таких як сантехніки, електрики, інженерів тощо. У планах організувати цілодобову диспетчерську аварійну службу.
Підприємство Саламіна звітує що на своїх рахунках має близько 1 млн грн, як вимагають конкурсні умови, та володіє технікою і робочим інвентарем, в тому числі і для аварійних робіт.
Чи буде підприємець обслуговувати окремі будинки Миколаєва в статусі Управителя дізнаємось 29 грудня, коли конкурсна комісія збереться вдруге для прийняття кінцевого рішення. Далі має бути погодження від виконкому, який збереться на своє засідання, як поінформував його керівник Володимир Адам, вже у новому році.

Інформація редакції

1 коментар

  1. одним будинком, тому не можу взяти в управління інші та розширити таким чином свій бізнес, бо не встигну їх обслуговувати». Як вийти з цієї ситуації голові правління та стати справжнім управителем, заснувавши власну справу? Для початку варто обговорити принципи роботи управителя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *