Півсотні працівників з релокованих підприємств поселять у Миколаївській громаді

Для цих цілей був виділений один з поверхів гуртожитку, що розташовується у Миколаєві. Його відремонтовано коштом області та створено основні умови та можливості для проживання осіб, які змушені шукати прихистку на Львівщині.

«Приміщення підготовлено для працівників тих підприємств, які були релоковані з територій, що напряму потерпають від військової агресії. – Про це у коментарі редакції заявив Андрій Годик, перший заступник Львівської військової обласної адміністрації. – Це приміщення було зарезервовано ще з лютого. Тут створені нормальні умови для проживання та приготування їжі».

Андрій Годик, перший заступник голови Львівської ОВА

Під час оглядин відремонтованого приміщення представники обласної та районної адміністрації оглянули інші приміщення гуртожитку, який використовують студенти місцевого ліцею. Приміщення загалом потребує капітального ремонту також. Це визнають і посадовці, але запевняють, що наразі змушені виходити з наявних можливостей.

«Наша проблематика – це фактично брак ресурсів, щоб можна було комплексно підійти до питання облаштування даного гуртожитку і поміняти всі комунікації, здійснити капітальний ремонт цілої будівлі. Ми будемо відшукувати ресурси, щоб такі об’єкти робити комплексно, але на сьогодні ми виходимо з ситуації яка є. Проте, хочу зазначити, що цьогоріч, в умовах воєнного стану в заклади профтехосвіти Львівщини вкладено більше ніж за минулі попередні 30 років. З бюджету області у нас передбачено понад 160 млн грн, я не пригадую таких видатків за попередні роки», – прокоментував Андрій Годик.

Андрій Годик, перший заступник Львівської обласної військової адміністрації та Богдан Янко, голова Стрийської РВА оглядають інші приміщення гуртожитку

 

Львівщина, з початку повномасштабного вторгнення, стала одним з потужних логістичних хабів, який приймає вимушених переселенців та бізнес зі східних і центральних регіонів України. За даними Міністерства економіки майже 600 підприємств переїхали у західні терени. З них, більше сотні, ще навесні, розмістили свої потужності на Львівщині. Переміщення бізнесу – це не тільки вивезення устаткування, а і переїзд працівників та їх сімей, які мають офіційний статус ВПО.

Ірина Телька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *