Андрій Бачик: міські котельні нам не вдалось перевести на альтернативне опалення

Цьогоріч, дві міські миколаївські котельні не вдасться перевести на альтернативне опалення. Про це у коментарі редакції заявив Андрій Бачик, керівник Управління капітального будівництва, економіки та комунальної власності Миколаївської міської ради.

Він повідомив, що була спроба через аукціон віддати в управління місцеві котельні, які транспортуюсь теплоносій, проте попит був лише на 4 котельню, яка є прибутковою для громади, натомість на третю котельню, що розташовується на вул. Грушевського, бажаючих управлінців не знайшлось. Така ситуація не була вигідною міській раді, тож наразі теплоносій подаватимуть централізовано, використовуючи блакитне паливо.

«У нас ситуація така, що у нас 3 котельня, що на Грушевського є збитковою, а 4 котельня, що на території ліцею – прибуткова. Спершу ми виставили на аукціон 3 котельню. Ніхто не зголосився. На 4 – претендували двоє. Але це невигідно, віддавати місту прибуткове підприємство, а залишати собі збиткове. Тому ми ухвалили рішення про  те, щоб зняти з аукціону 4 котельню. Наразі ми вже потрохи заповнюємо теплотрасу водою, щоб дивитись чи є десь пориви. Фактично приміщення наші готові до початку опалювального сезону, котли та лічильники перевіряються», – заявив посадовець.

ІР

Більше місцевих новин на Радіо Розділля – 93.00ФМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *