Гніздичівська страва засипана капуста – відтепер нематеріальна культурна спадщина України

Про це інформують в області. Гастрономічна страва засипана (затерта) капуста з колишнього Жидачівського району увійшла до переліку нематеріальної культурної спадщини.

Її готують як у будні дні, так і на свята. Полюбляли таку капусту Іван Франко, митрополит Андрей Шептицький та колекціонерка й експертка з української вишивки Ольга Бачинська.

Окрім гніздичівського кулінарного шедевру офіційно до переліку увійшли ще три елементи культурної спадщини Львівщини. Серед них Городоцький шов, традиція створення бойківської писанки булавкою та традиція дзвонарства у Львові. Відповідний наказ підписав в.о. очільника Міністерства культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

За інформацією департаменту з питань культури, національностей та релігії ЛОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *