Зустріч керівників ОСББ Нового Роздолу з представником Фонду Енергоефективності

Днями у Новому Роздолі відбулася важлива зустріч керівників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) з представником Фонду енергоефективності України. Захід пройшов на базі ЗОШ №5, де зібралися активні голови ОСББ, члени правлінь та зацікавлені мешканці міста.

Основною метою зустрічі було обговорення можливостей співпраці ОСББ з Фондом енергоефективності, а також отримання практичних порад щодо реалізації енергоефективних проектів у житлових будинках. Експерт з питань енергоефективності Михайло Мельник детально розповів про програми, які наразі діють, та умови участі у них.

Зокрема, він наголосив на важливості підвищення енергоефективності в житловому секторі, зазанчивши, що завдяки впровадженню сучасних технологій та матеріалів можна суттєво знизити споживання енергії, що, в свою чергу, призведе до значного зниження витрат на комунальні послуги для мешканців. Також, за його словами це сприятиме поліпшенню екологічної ситуації в регіоні.

Так виглядає система ІТП встановлена в одному з будинків ОСББ Нового Роздолу

Під час зустрічі було представлено діючі програми, які фінансуються Фондом енергоефективності, умови отримання грантів і кредитів для реалізації проектів з енергоефективності, а також про необхідні кроки для підготовки та подання заявок. Проілюстровано на прикладі двокімнатної квартири, середньої площі 58 м/кв вартість всіх інвестицій, які понесе кожна окрема родина у випадку енергомодернізації будівлі

Після презентації відбулася жвава дискусія. Керівники ОСББ мали змогу поставити свої запитання та отримати вичерпні відповіді. Основні питання стосувалися технічних аспектів реалізації проектів, умов фінансування та термінів виконання робіт. Також обговорювалися успішні приклади реалізації енергоефективних проектів у Новому Роздолі.

Як підсумок, кілька ОСББ Нового Роздолу запросили Михайла Мельника на загальні збори, щоб деталізувати проєкт енергомодернізації у їхньому конкретному випадку.

Ірина Телька

Матеріал підготовлено завдяки фінансовій підтримці Української Асоціації Медіа Бізнесу за гроші “Німецького Фонду Маршалла з США” та “Українського Медіа Фонду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *