Майже 800 кримінальних справ розпочато…

Майже 800 кримінальних справ розпочато за фактом підробки сертифікатів вакцинації. Інформує Денис Монастирський, очільник Міністерства внутрішніх справ. Тим часом в Україні фіксується найбільша смертність від COVID-19, запевняють в уряді.

«800 кримінальних справ розпочато за фактом підробки сертифікатів вакцинації. Тому звертаюся до всіх! Повідомляйте про факти підробки сертифікатів на гарячу лінію кіберполіції 0 800 505 170 або за номером 102. Бережіть своє життя та не розмінюйте його на підробки!», – звернувся через соцмережі у своєму відеозверненні міністр.

Скільки на руках українців фейкових сертифікатів? Точної відповіді не знає ніхто. Представники влади кажуть лише про існування проблеми.

Але на око масштаб оцінити можна. Як повідомив LIGA.net речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, лише за серпень поточного року, прикордонники провели 290 000 перевірок COVID-сертифікатів у українців, що повертались з-за кордону, та у іноземців. З них 575 сертифікатів або майже 0,2% програмне забезпечення позначило як недійсні. Частина документів мала явні ознаки підробки, у такому разі прикордонники передають інформацію правоохоронним органам (точну кількість документів, що були передані слідчим, у прикордонній службі не уточнили).

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що Кабінет Міністрів розглядає законопроєкт про зміни до Кримінального кодексу, згідно з якими підробка «ковідних» сертифікатів буде виведена в окрему статтю – повідомляє кореспондент Укрінформу.

Центральна світлина з відкритих джерел

ІР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *