Миколаївська лікарня отримала медичну допомогу з Австрії

Напередодні другого етапу медичної реформи, Миколаївська районна лікарня отримала мультифункційні медичні ліжка, матраци, інвалідні візки та інші медичні засоби, які зібрали медичні працівники з Австрії. Доставку та розвантаження гуманітарного вантажу взяли на себе громадські організації та місцеві підприємці. Представники лікарні певні, що такий подарунок особливо актуальний в часі реформування медичної галузі.

«Такий гуманітарний вантаж до міста  Миколаєва прибув вперше, за що велика подяка миколаївській та львівській самообороні. Медичні меблі ми розподілимо між Миколаївською та Стрийською лікарнею. Миколаєву передамо 11 мультифункційних ліжок з можливістю підключення медичної техніки, а шкільне устаткування та інші предмети розподілимо між школами міста Миколаєва, а також школами Новосілки – Опарської і Колодруб. Гадаю, прибуття гуманітарного вантажу – це хороший приклад і разом з тим чудова можливість покращити матеріально-технічну базу лікарень та шкіл», – зауважив міський голова Андрій Щебель.

Олег Держило, голова громадського формування «Миколаївська народна самооборона», розповів, скільки зусиль коштувало зібрати, організувати, розмитнити вантаж. Взяли на себе всі ці бюрократичні та транзитні клопоти миколаївські підприємці. «Певен, що в теперішній ситуації медичної реформи, а також через випадки захворюванням на коронавірус, лікарня міста має бути готова і добре оснащена і технікою, а також мати в резерві медичні ліжка», – зауважив Олег Держило.

Особисто була присутня при розвантаженні. Мене неабияк здивував добротний стан речей. До прикладу, медичні ліжка та металеві тумбочки виглядали так, ніби їх щойно виготовили – жодної поламаної деталі. Більше того, австрійці подбали про належне транспортування, не полінувались під кожне колесо помістити дерев’яні перекладини, аби вантаж доїхав цілісним та неушкодженим. У такому ж належному стані були й інші речі: пересувні шкільні дошки, медичні халати та інвалідні візки.

Певна, що такі добрі справи австрійської сторони заслуговують похвали, бо що може бути благородніше, ніж доброта людських сердець та взаємопідтримка.

Світлини редакції

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *