Миколаївська міська рада: «Неприпустимо, щоб Миколаїв поглинали кар’єри!»

Як інформують в адміністрації міської ради від Держгеонадра надійшов черговий лист з проханням погодити дозвіл на промисловий видобуток піску на Західно-Тростянецькій ділянці Новотростянецького родовища, що частково підпадає під юрисдикцію Миколаївської громади. Скан-копії листа додано нижче. Як відомо, на цій території розташовується важливий історичний об’єкт – Миколаївська фортеця.

«Намагання та спроби знищити надбання громади триватиме доти, поки на центральному рівні, у столиці, профільне Міністерство, що курує історичну спадщину, не візьме під цілковиту опіку Миколаївську фортецю. Щомісяця ми отримуємо листи з проханням погодити промисловий видобуток піску для приватних компаній саме на цій діялнці. Але ще раз, і ще раз наголошую позиція міської ради – незмінна. Ми не вбачаємо за доцільне нищити історичну спадщину Миколаївської громади Миколаївську фортецю, а Миколаїв перетворювати у місто, яке поглинають кар’єри. Це неприпустимо!», – прокоментував ситуацію у коментарі редакції міський голова Андрій Щебель.

Також, в мерії запевняють, що посилено працюють у напрямку надання фортифікаційним спорудам Миколаївської фортеці статусу охоронної зони, проте кінцеве рішення мають ухвалити у столиці.

Нагадаємо, що миколаївські депутати на одному з останніх сесійних засідань вчергове відмовили ще одному претенденту в промисловому видобутку піску на цій же Західно-Тростянецькій ділянці Новотростянецького родовища.

Цю ж позицію підтримали і депутати Стрийської районної ради.

ІР

Центральна світлина ілюстративна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *