Миколаївщину накриває третя хвиля ковіду

Миколавїщина знову входить в епіцентр захворюваності на ковід. Про це йшла мова на сьогоднішньому засіданні комісії ТЕБ та НС у Миколаївській міській раді.

«У січні цього року було зареєстровано 172 випадки інфікування. У лютому був дещо спад – лише 115, а з початку березня різке зростання. Станом на 18 березня зареєстровано 347 хворих на ковід, госпіталізовано -18, на амбулаторному лікуванні перебуває – 329, 1 людина померла», – таку статистику, під час засідання, озвучив Юрій Чейпеш, очільник санітарно-епідеміологічної служби Миколаївщини.

У сусідній Новороздільській ТГ ситуація теж не краща. За словами п.Чейпеша Новороздільська громада горить і впритул наближається до червоної зони. У Розвадівській  громаді виявлено – 140 хворих. Краща ситуація у Тростянецькій – 31  хворий.

Причиною такого стрімкого зростання є тотальне порушення протиепідемічних заходів у місцях масового скупчення людей, кажуть медики.

Так, зокрема члени комісії звертали увагу на те, що у громадському транспорті люди набиваються до салону «як риба у консервну банку» і часто їздять без масок. Офіцер Миколаївського відділку поліції Петро Яковець зауважив, що фіксувати порушення проїзду пасажирів без масок вкрай складно – для цього вони потребують техніки.

«Річ у тім, що коли патрульні служби бачать, що пасажири у салоні їдуть без маски, вони зупиняють автобус, але на вимогу зупинки транспорту всі пасажири відразу одягають маску. Зафіксувати таке порушення вкрай складно. Нам потрібна відповідна фіксуюча техніка».

Під час засідання комісії обговорювали питання торгівлі на ринках міста. Багато хто з продавців перестали користуватись масками, вже на кажучи про зберігання відповідної дистанції, констатували учасники засідання. Тож головуючий, заступник міського голови Юрій Шпак, доручив відповідним контролюючим службам відновити рейди по дотриманню карантинних заходів.

Розглядалось також питання по дистанційному навчанні. Андрій Старовецький, головний освітянин Миколавїщини запевнив, що у цьому немає необхідності, оскільки поріг захворюваності серед дітей не критичний.

«З 4297 школярів відсутні 706. З причин інфікування ковідом лише 2, а також 15 вчителів.  Решта з причини іншого захворювання. На дистанційному навчанні – 112 учнів, на самоізоляції  – 8 вчителів та 120 учнів.

Відповідно до нормативів, які розробив уряд ми не перевищуємо порогу захворюваності, а відтак немає необхідності переходити на дистанційну форму навчання. Крім того, з наступного тижня(ред.: з 22  березня) шкільні установи ідуть на канікули відповідного до освітнього графіку навчального процесу».

За підсумками засідання було вирішено що з 19 березня Миколаївщина переходить у помаранчеву зону з відповідними обмеженнями, які діють для такого рівня. Власне, таке рішення ухвалити рекомендувала обласна комісія ТЕБ та НС.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *