Негода пошкодила покрівлю школи в селі Мала Горожанна

Про це повідомила заступник директора ЗОШ пані Наталія Паук. На місце події відразу виїхав перший заступник міського голови Іван Буга, депутат від  старостинського округу Роман Дмитро та Емілія Яруш, староста округу, до якого входить дане село.

Як з’ясувалось, великі масиви снігу, що скопились на покрівлі школи, через плюсову температуру почали танути та під своєю важкою масою суттєво деформували покрівлю, а також інші технічні конструкції, що спричинило чималу небезпеку для дітей.

«Коли ми оглянули покрівлю, то побачили, що снігозатримувачі, завдання яких  не допускати формування великих масивів снігового покриву на шатровій покрівлі школи, встановлені неправильно. Як наслідок, маси снігу, що танули та сповзали долілиць, фактично утворили так би мовити лавину і під цієї вагою покрівля суттєво деформувалась. Крім того, мені незрозуміло як технічний нагляд приймав та погоджував нову покрівлю школи і супутні конструкції, які на ній облаштовані? Є ж відповідні нормативи та розрахунки. Отже, ми це все з’ясуємо і треба виставляти претензії», – прокоментував ситуацію перший заступник міського голови Іван Буга.

До слова, не так давно школа виграла мікропроєкт на суму майже 300 тисяч гривень з облаштування конструкції нової покрівлі.

На ситуацію також відреагував міський голова Андрій Щебель.

«Школа ще зовсім до недавнього часу була у підпорядкуванні Миколаївського району. Відповідно проєкт з облаштування конструкції нової покрівлі на школі у селі Мала Горожанка мали б проконтролювати і районна рада, і Миколаївська райдержадміністрація. Це був проєкт капітального ремонту, а отже діє термін гарантії, який визначається строком у 3 роки. Цей термін ще не минув. Отже, треба виставляти претензії до тих хто виконував дані роботи, як і до тих, хто контролював їхній хід».

Наразі, міська адміністрація планує виділити кошти на ліквідацію даної аварійної ситуації, а з часом заявити претензії до виконавців проєкту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *