Політична партія «За майбутнє»: Миколаївська Фортеця повинна бути збережена. Заява.

Представники партії «За майбутнє» ініціюють заходи, покликані зберегти пам’ятку історії місцевого значення «Комплекс фортифікаційних та інженерних споруд «Фортеця м. Миколаїв».
Так, голова депутатської фракції «За майбутнє» у Львівської обласної ради Тарас Подвірний звернувся до голови облради щодо внесення до Програми збереження культурної спадщини Львівської області пункту про співфінансування, коштом обласного бюджету, виготовлення паспорту та розроблення зон охорони «Фортеця Миколаїв».
Ще раніше народний депутат України, співголова депутатської групи «За майбутнє» Тарас Батенко ініціював зупинення розробки піщаних кар’єрів на території пам’ятки. Крім цього він звернувся до Міністра культури України з пропозицією внести до державного реєстру складові частин пам’ятки «Фортеця Миколаїв» та не допустити руйнування цінних пам’яток українсько-російського протистояння початку ХХ ст.
«На даний час через господарську діяльність існуючих кар’єрів піску та спроб відкриття нових кар’єрів на території пам’ятки, існує загроза зруйнування та повної втрати такої цінної історичної пам’ятки», – зазначає Тарас Батенко.
Миколаївська фортеця є на сьогодні єдиним і найкраще збереженим зразком австрійських польових фортифікацій такого типу в Україні. Це – важлива пам’ятка військової історії, що є свідком війни проти Російської імперії на наших землях. Миколаївська фортеця також може стати привабливим туристичним об’єктом не тільки для місцевих мешканців чи львів’ян, але й для численних туристів, що відвідують Львів та Карпати.
Пресслужба обласного політичного осередку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *