Хто не ігнорує питання медійності та комунікації у Миколаївській громаді

2021 рік добігає свого завершення. Час підбивати підсумки діяльності міського голови та Миколаївської міської ради за перший рік каденції. Це перший матеріал із серії «Підсумки року».

У першій статті хочу познайомити громаду з найбільш відкритими, публічними посадовцями та політиками Миколаївської громади, в тому числі, які готові відповідати на дуже некомфортні питання, а також і з тими, у кого взаємодія у медійному просторі була найбільш помітною упродовж року.

Відразу зауважу і наголошую, що мова іде лише про тих публічних осіб, які в силу своєї роботи та відповідальності, зобов’язані бути максимально відкритими у своїй роботі, бо мають пряме відношення до використання коштів платників податків, формують та забезпечують розвиток громади. Тобто мова йде про тих, хто здійснює керування громадою прямо або має суттєвий вплив на ухвалення рішень. 

Хто відкритий у спілкуванні з громадою та ЗМІ?

На превелике моє здивування віддаю належне заступнику міському голові Івану Бузі. Саме він найчастіше спілкувався з пресою і це попри те, що був у центрі резонансних подій, які, з погляду медійності, були йому не на користь. Та все ж, посадовець робив і продовжує активно взаємодіяти з медіа, готовий відповідати на гострі запитання. Можливо через це, окремі посадові персони в міській раді, сприймають його як опального заступника. Сам Іван Буга коментує критику на свою адресу так:

«Конструктивна критика завжди має бути. Я не проти неї. Готовий відповісти на всі питання, навіть дуже незручні, і дуже некомфортні. Зрештою, мене обрали люди і їм дякую за довіру. Хочу її виправдати. Проте, у роботі бувають помилки і це нормально коли тобі на них вказують. Навіщо ображатись і навіщо приховувати свою роботу. Людині чесній немає чого ховати».

Завжди активний у спілкуванні керівник комунального відділу Андрій Бачик. Він ніколи не уникав спілкування з пресою, ініціював висвітлення тих чи інших робочих моментів, щоб громада була поінформована про стан справ. І завжди відгукувався, якщо редакція просила про виїзд у старостинські округи.

З-поміж депутатів найчастіше коментарі не боявся надавати Іван Данилко. Він є головою бюджетної комісії. Варто відзначити, що ця комісія, мабуть, є єдиною у міській раді, яка проходить найбільш дискусійно. Саме тут бурлять емоції та вирують шквали звинувачень. Попри це, депутати, які входять до неї (ред.: крім І.Данилка ще є Т.Оприск, М.Корецький, О.Старовецький, П.Городицький та Р.Бліха) не бояться медійності.  Треба відзначити, що окремі депутати доволі активно виступають опонентами або на сесії, або на бюджетній комісії і дають коментарі з приводу тих чи інших процесів, подій у Миколаївській громаді.

Наступна категорія, яка засвідчила свою максимальну публічність – це фахівці Миколаївського управління соцзахисту. Працівники дуже комунікабельні і готові завжди надати роз’яснення щодо тих чи інших питань. Так само і очільник освітянської галузі Андрій Старовецький та головний лікар громади – Юрій Кучер.

Окремо слід відзначити старостів старостинських округів. Ці посадові особи відкриті до спілкування. Медійно взаємодіяти з ними упродовж року було надзвичайно легко.

Стара істина масс-медіа є такою: журналісти пишуть про вашу діяльність саме так, як ви їм про неї розповіли особисто. Тож коли міська рада веде упродовж року вибірково відкриту роботу з окремих, вигідних їй до висвітлення питань, то в результаті отримує відсутність довіри не лише в ЗМІ, але, щонайголовніше, серед мешканців.

Ірина Телька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *