Руслан Скрипець – офіційно представлений як «шериф» Розвадівської громади

20 лютого на сесії Розвадівської сільської ради був офіційно представлений поліцейський офіцер громади – Руслан Скрипець. На посаду його призначено Стрийським управлінням НП 25 грудня 2023 року.

Нагадаємо,  в об’єднаних територіальних громадах, ще до початку повномасштабного вторгнення, почали працювати «нові дільничні», тобто поліцейські офіцери громад. Це наступний крок реформування правоохоронних органів.

Передбачається, що офіцери громади виконуватимуть усі функції дільничного, але отримають ще додаткові повноваження: зможуть регулювати дорожній рух, виписувати штрафи за порушення, працювати з родинами, які потрапили в складну життєву ситуацію та інше.

Окрім розширення повноважень у них вища зарплатня, ніж у дільничного.  Працюватимуть такі місцеві шерифи виключно на своїй території. Офіцера громади не будуть залучати, наприклад, конвоювати злочинців, або «висмикувати» в обласний центр охороняти громадський порядок під час масових заходів. Тобто, 90% свого часу він присвячуватиме саме тому, аби життя місцевого населення стало безпечнішим. І звітуватиме про свою роботу перед місцевими мешканцями.

Але, щоб отримати «свого офіцера», громада має за свій кошт забезпечити його приміщенням для роботи, меблями, необхідним сучасним обладнанням, автівкою, пальним для службового автомобіля, тощо.

Власне, на минулій сесії депутати виділили субвенцію Стрийському районному управлінню Національної поліції в розмірі 188 тис грн, яка має бути скерована на офіс поліцейського офіцера Розвадівської громади.

Так, зокрема, передбачено що коштом громади покриють витрати шерифа на пальне, шини, комп’ютерну техніку, вивіску відеореєстратор тощо. Офіс Руслана Скрипця розташовується у Пісочній.

Світлина з офіційної стоірнки Розвадівської сільської ради мережі фейсбук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *