Свято міста і свято шахів!

Під час святкування 450 – річчя м. Миколаєва за організаційним і фінансовим сприянням Управління освіти, культури, молоді і спорту Миколаївської міської ради проведено два шахових турніра: 26 червня 2021 р. –дитячий в актовому залі Миколаївської міської ради і 27 червня 2021 року – відкритий турнір для всіх у виставковому залі міського палацу.

В дитячому турнірі прийняло участь дев’ять найсильніших юних аматорів шахів не тільки з Миколаєва, а і з Нового Роздолу. По круговій системі учасники боролися за оригінальні призи Миколаївської міської ради: грамоти, шахові статуетки, медалі з логотипом Дня міста Миколаєва, різьблені шахові коники, виготовлені міжнародним майстром з шахів Олегом Терлицьким зі Львова, який завітав до Миколаєва напередодні свята.

Переконливу перемогу в турнірі здобув третьорозрядник дев’ятирічннй Остап Спас з Нового Роздолу. Другий приз виборов третьорозрядник з Миколаєва Юра Мелешко, а третє місце зайняв дев’ятирічний Сербай з Миколаєва.

Шахових коників отримали: в номінацій наймолодший учасник восьмирічний Павлик Гузій з Миколаєва, в  номінації дебютанти змагань Кирило Цюра і Радислав Паюк з Нового Роздолу.

Всі учасники без винятку безплатно ласували морозивом.

Нагородження учасників проводили голова Миколаївської міської ради Андрій Щебель і начальник  Управління освіти, культури, молоді і спорту Миколаївської міської ради Андрій Старовецький. Крім того переможець турніру зіграв шахову партію з  міським головою Андрієм Щебелем, який в дитинстві теж відвідував шахову секцію.

По завершенню змагань відбулась фотосесія і Андрій Щебель заявив про те, що юні шахові інтелектуали в майбутньому знайдуть гідне місце в житті.  

27 червня 2021 р. у виставковому залі міського палацу м. Миколаєва в рамках святку-вання Дня міста відбувся відкритий шаховий турнір, в якому взяли участь майже всі найсиль-ніші шахісти Миколаєва, Нового Роздолу, Рудник, Устя.

Змагання проводились за швейцарською системою, в сім турів, за правилами швидких шахів.

За перше місце йшла гостра боротьба між Ігором Заблоцьким з Нового Роздолу і Яковом Паламаром з Миколаєва, які між собою зіграли в нічию. Тільки в останньому визначились призери змагань. Перше місце здобули Ігор Заблоцький, друге – Яків Паламар. За третє місце боролися   дев’ятирічний Семен Величко і заступник  міського голови Іван Буга, які грали між собою в останньому турі. Семен зумів звести в нічию в партії і зайняти третє місце.

Нагородження учасників проводили начальник Управління освіти, культури, молоді і спорту Миколаївської міської ради Андрій Старовецький і керівник сектору спорту Миколаївської міської ради Іван Наконечний.

Свято міста стало справжнім святом шахі!

Орест Мокрицький

Світлина редакції. Учасники дитячого шахового турніру з нагоди святкування Дня міста Миколаєва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *