У селі Рудники планують звести сонячну станцію потужністю 0,82 МВт

Про такий намір повідомив представник підприємства “І-Енергія” пан Роман Ільків. Під такий проєкт депутати Миколаївської міської ради погодили виділення земельної ділянки площею 1,37 га, за адресою вул.Дрогобицька, 1 (ділянка розташовується неподалік колишньої сільської ради),  які підприємець планує задіяти під розміщення пункту управління сонячною станцією та, власне, під розміщення самих сонячних панелей.

«Наша компанія подала заявку до Міністерства енергетики на отримання ліцензії по генерації та продажу електроенергії», – прокоментував пан Ільків «Зелений тариф отримати важко. Тому ми подали саме таку заявку!».

Водночас, бізнесмен просив депутатів розглянути можливість відтермінувати чи касувати орендну плату за землю, оскільки найближчі півроку йому доведеться впорядковувати ділянку під розміщення сонячних панелей, яка, наразі, є болотистою.

«Коли ми почали розчищати ділянку, то побачили, що 80% території – це болото. Є потреба підвозити ґрунт, робити деревацію по периметру з трьох сторін і мені складно оцінити в яку суму обійдуться всі ці земельні роботи. Крім того, на 3-4 місяці затягнеться процедура виготовлення всіх технічних умов  і виготовлення проєкту підключення. Тому, я просив про відтермінування договору оренди або скасувати її на рік часу».

Міський землевпорядник Василь Красій зауважив, що відповідно до чинного законодавства не передбачено відтермінування чи скасування орендної плати за землю.  

Тож було погоджено депутатами територіальної громади встановити розмір орендної плати за землю для компанії «І-Енергія» на рівні 3,5%. До слова, таку ж плату у свій час встановила для підприємства і Рудниківська сільська рада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *