Цьогоріч у Миколаєві – 85 випускників

Цьогоріч у Миколаївському районі (без урахування Розвадівської і Тростянецької громади) випускників – 229, з них 85 – у м. Миколаєві. Попрощаються зі школою у цьому навчальному році 33 випускники Миколаївської гімназії. У Миколаївській ЗОШ №1 – 41 випускник, а в Миколаївському  НВК -11.

«Впродовж останніх років спостерігаємо тенденцію збільшення кількості випускників, зростає також і середня наповнюваність в класах,  на початку 2020 року вона становила 17, 56%, а у 2020 за прогнозами  матимемо 18,02%. У новому навчальному році  очікуємо також на збільшення числа школярів, зараз у школах Миколаївщини навчається 5164 учні, а з 1 вересня очікуємо на 5315 школярів», – розповіла редакції видання “Миколаївські Вісті” Марія Ониськів, провідний спеціаліст відділу освіти Миколаївської РДА.

До слова, першокласників в районі (без урахування Тростянецької та Розвадівської громад) – 606 дітей, а з першого вересня очікують на 522, натомість цифра старшокласників навпаки зростає.

Попри карантин, медалістів у школах Миколаївщини чимало. У районі очікують на 29 золотих і 9 срібних нагород. А 27 учнів району, що навчаються в дев’ятих класів претендують на отримання свідоцтва особливого зразка.

У розрізі шкіл міста у віддділі освтіи очікують, що підтвердять  медалі 23 випускники:  у гімназії – 7 золотих, 1 – срібна медаль, Миколаївська ЗОШ №1 – 7 золотих, 2- срібних , НВК – 6 золотих медалей.

Новий навчальний рік планують розпочати 1 вересня, проте дата залежить від розвитку ситуації з коронавірусом. «Сповідаємо, що розпочнемо новий навчальний рік саме 1 вересня, але час покаже, стверджувати наразі не беремось», – зауважила Марія Ониськів.

Авторка – Любов Добжанська

Світлина датована 2017 роком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *