Що придбали миколаївським медикам для захисту? Фотофакт.

Сьогодні, у справах робочих завітала до міської амбулаторії Миколаївської районної лікарні. На вході в установу двоє працівників перевіряють в усіх відвідувачів температуру, наявність маски та здійснюється дезінфекція рук. Власне, таку процедуру пройшла і я. В амбулаторії розповідають, що медичні установи міста вживають максимальних заходів захисту, щоб, в першу чергу захистити пацієнтів, а також лікарів, які безпосередньо контактують з хворими найбільше.

На вході у міську амбулаторію медики перевіряють температуру тіла

З цією метою, в амбулаторії облаштовано 3 входи. Всі вони облаштовані безконтактними вимірювачами температури тіла та дезінфекторами. У разі, якщо у відвідувача є ознаки гострого респіраторного захворювання, то його скеровують в амбулаторії до окремого входу, де, власне, розташований кабінет інфекціоніста для першочергового огляду. Крім того, медики зорганізували роботу так, щоб в амбулаторію приходили по можливості на зазначений лікарем час прийому, і у такий спосіб зменшували контактність відвідувачів.

Що ж до засобів спецзахисту, то медики продемонстрували і захисні костюми, респіратори та маски тощо. Звісно, каже головний лікар Миколаївського району, Ірина Хрущ, що «даних засобів захисту є в обмеженій кількості. Та все ж нам вдалось в умовах тотального дефіциту придбати на ці комплекти і ми можемо захистити наших лікарів, які в першу чергу контактують з потенційними хворими і теж перебувають у групі ризику».

Нагадаю, Миколаївська районна лікарня придбала 300 костюмів спецзахисту та 600 респіраторів. Також є в наявності окуляри, медичні шапочки, рукавиці та дезінфікуючі засоби.  

Ірина Телька

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *