Юлія Гузій: ми те, що ми їмо!

Для багатьох закінчення свят стає сигналом — відразу сідати на жорстку дієту та бігти в спортзал. Тільки не поспішайте! Повертатись до звичного режиму важливо поступово та зважено, аби не зашкодити здоров’ю – про це говорять медики та дієтологи. Універсального та єдиного правила як повернутись до норми після численних застіль, напевно немає.
Та є певні медичні рекомендації до яких варто прислухатись, запевняє фітнес-тренер, дієтолог Юлія Гузій.

“Усі ці наші українські січневі свята без перебільшення багатьом «вилізли боком». Тому в багатьох панянок та панночок, а можливо і поважних панів одне бажання – чимшвидше позбутися зайвих кілограмів, що ми «наїли» за період новорічно-різдвяних свят.
Запевняю Вас, невиправних ситуацій – немає. Отож, доїли ми останній пампушок і беремо «себе в руки»! Що я, як дієтолог і фітнес-тренер, порадила б читачам цієї статті?
1. Вдвічі скоротити вживання мучного, солодкого, від спиртного взагалі відмовитись на деякий час;
2. Сніданок важливий! Пам’ятаємо про це, тому не кавою єдиною снідаємо. На тарілці повинні бути обов’язково продукти, які містять і білки, і жири, і вуглеводи!
3. Упродовж дня 3-4 повноцінні прийоми їжі – це дуже важливий момент і між ними витримувати три години перерви!
4. Включити в свій денний раціон зелень (шпинат, руколу, листя салату, кінзу, петрушку, кріп), овочі (бодай два щодня) і фрукти (теж два на вибір).

Золоті правила гарного вигляду та здоров’я
Моє перше золоте правило гарного вигляду і самопочуття – пити багато води (вранці натщесерце тепло-гарячої стакан, а протягом дня холодну біля двох літрів чистої води).
Друге золоте правило життя без лишніх кілограм і самопочуття легкості зранку –це 2-3 год до сну не їсти взагалі нічого!
Зважте: світ просто таки охоплений епідемією перекусів. Усе ці пропозиції їжі на швидку руку, а ще заїдання стресів, а тим більше запивання їх бокалом ігристого, на жаль, призводить до невтішних цифр на вагах!
Хочеться перекусити – випийте води! Припиніть хаотично їсти все підряд і Ви побачите зміни!
І ще порада тим, хто не працює і більшість свого часу проводить дома -знайдіть собі хоббі, яке б відволікало ваші думки про їжу (читання, вишивка, в’язання і т.п.), частіше бувайте на свіжому повітрі (але без насіння соняшника в кишені).
І як я можу не згадати за СПОРТ?! Раджу включити його на регулярній основі в своє життя і Вам не захочеться з’їсти лишній цукерок чи пампушок! СПОРТ дає впевненість, мотивацію, красу, а головне здоров’я!
Дуже важливо бути в балансі з собою!
Пам’ятайте: ми те, що ми їмо! Двічі подумайте перш ніж всім підряд наповняти свій шлунок і будьте здорові!”, – радить Ю.Гузій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *