Ярослав Муха, депутат Миколаївської районної ради: «Коли весь твір написаний, то нам залишається поставити лише крапку»

«Процес ліквідації району розпочався давно», – коментує редакції ВІСТЕЙ депутат район­ної ради Ярослав Муха. «Спершу перенесли військкомат у Жи­дачів, поштовий вузол – теж до Жидачева, потім зв’язок Укрте­лекому перенесли до Стрия, по­тім прокуратуру – до Золочева, далі суд – у Пустомити. Тобто, ті інституціональні речі, які утворюють районний центр, їх уже немає. Район – це не просто слово. По суті у нас нічого немає. З чим ми сьогодні залишились? З однією районною лікарнею?

Перші заяви про необхідність переформатування Миколаївсь­кого району почали розглядати­ся з кінця 2000-х років. По факту підготовка до адміністратив­но-територіальної реформи розпочалась дуже давно, а не зараз. Ніякого опору не чинилось тодішньою районною радою. Яворівський район воював на відміну від нас за своє місце і їх не ліквідовують.

Крім того, є такий фактор як економічна складова, який теж суттєво вплинув на дану ситу­ацію. Те, що з Миколаївського району пішла така компанія як Lafarge, (ред.: яка була у свій час власником Миколаївського це­ментного заводу) і відповідно це суттєво позначилась на доходах районного бюджету. Крім того, великий сірчаний комбінат, який функціонував в околицях Нового Роздолу також припинив свою роботу та ряд інших вели­ких бюджетоутворюючих під­приємств зменшили відрахуван­ня до бюджету Миколаївщини.

Наступний фактор, який теж суттєво вплинув на ліквідацію Миколаївського району – це те­риторіальний показник. Коли у Миколаївському районі ут­ворили Тростянецьку об’єдна­ну громаду, то вже тоді було зрозуміло, що район доживає останні дні. Згодом і Розвадівсь­ка ОТГ була створена.

Тут нічого додати. Коли весь твір написаний, то нам зали­шається поставити лише крап­ку», – підсумував депутат Ярослав Муха.

Ярослав Муха, депутат Миколаївської районної ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *