Процес конкурсу обрання управителя будинків – запущено

Миколаївський виконавчий комітет 2 березня своїм рішенням надав «зелене світло» початку конкурсної процедури з призначення управителя багатоквартирними будинками.

Така необхідність викликана дією норм Закону «Про житлово-комунальні послуги» від 2019 року та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 2015 року, які вимагали зняти з балансу всі будинки, що раніше перебували у відданні міської ради. Миколаївська міська рада відповідно так і зробила. У такий спосіб уряд вирішив пришвидшити процес утворення ОСББ.

Втім, більшість будинків у Миколаєві ще й досі зволікають з цим процесом, зауважив на бюджетній комісії Іван Буга.

«Це дуже складне питання. На жаль більша половина будинків у Миколаєві ще й досі не визначились з формою управління. І ми повинні, зі свого боку простимулювати даний процес».

Для цього посадовці міської ради виносять на розгляд депутатів програму щодо підтримки ОСББ у Миколаївській громаді, яка прописує розмір фінансової підтримки.

Микола Корецький, депутат Миколаївської міської ради пояснює зволікання місцевої громади у питанні утворення нових ОСББ аварійністю будинків, які передаються мешканцям багатоповерхівок.

«Це не дивно, що багато людей зволікає. Адже багато будинків збудовані давно і потребують великих капіталовкладень. Люди розуміють, що це лягатиме на їхні плечі»

Втім закон, як відомо, зворотної дії немає, процес запущено. Міська рада пропонує частково фінансову підтримку новоутвореним ОСББ, яка закладена у відповідній програмі, що розглядатимуть депутати 17 березня. Ті ж будинки, які відмовляться визначатися з формою управління можуть скористатися послугами найманого управителя.

Виконком вже затвердив склад комісії, яка буде проводити конкурс та визначати переможця:

голова комісії – Буга Іван Іванович;

заступник голови комісії – Бачик Андрій Степанович;

секретар комісії – Ікава Любов Володимирівна;

члени комісій – Ланчевич Мар’яна Іванівна,  Соколова Юлія Юріївна, Ільницька Любов Миколаївна, Вітрів Іванна Юріївна

Переможця конкурсу будуть обирати за максимальною кількістю отриманих балів. У разі, якщо буде лише один учасник і його пропозиція не відхилена, він оголошується переможцем. Підписує договір на управління з переможцем уповноважений представник від міської ради. Дія договору – 1 рік.

Ірина Телька

Назарій Ольшанський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *