Юрій Кучер: «Як бачите все гаразд! Я живий та здоровий! »

У Миколаївській міській лікарні активно триває кампанія з протидії поширення Сovid-19. Тому, днями, на базі амбулаторії м.Миколаєва запрацював пункт щеплень Миколаївської міської лікарні. Медичні пра­цівники пройшли відповідне навчання, отримали доз­віл і вже до сотні осіб отримали дієвий захист.

Щеплення проводять в рамках 2-го етапу вакци­нації:

– працівникам медичних установ;

– працівникам соціальної сфери;

– священнослужителям;

– людям віком 80 років і старше;

Однак сама ампула вакцини Astra Zeneca, як за­уважує заступник головного лікаря, Юрій Кучер, роз­рахована так, що при її використанні залишаються на розлив вільні дози. Ними можуть скористатись всі бажаючі.

«В одному флаконі є 10 доз вакцини. Жодна доза не має пропасти. Але, якщо ми, приміром, ми про­вакцинували 23 особи, то на розлив залишається ще вільних 7 доз, вони не мають пропасти, ми їх маємо реалізувати для наших посадових і публічних осіб чи всіх інших охочих», – коментує Ю.Кучер.

Наразі Миколаївщину ще продовжує лихомани­ти від стрімкого поширення коронавірусної інфекції. Втім, єдиним дієвим заходом від інфікування є вакци­нація.

На превеликий жаль, у соціальних мережах, час від часу розкручуються тези про буцімто негативний ефект впливу від вакцинування: ускладнення, спричи­нення летальних випадків. Поширення такої інформа­ції є безпідставним, зауважує Юрій Кучер і скероване виключно на одне – посіяти паніку.

«Особисто на собі випробував вакцину, яка була мені введена 18 березня. Як бачите все гаразд! Я живий та здоровий! Жодних побічних ефектів чи ускладнень. Так само велика кількість українців вже вакцинувалась і ніяких побічних ефектів. Були окремі випадки коли піднімалась температура, але це не кри­тично і є абсолютно адекватною реакцією організму на вакцину. Немає наразі іншого захисту, окрім вакци­нації. І я закликаю громаду не зволікати та не боятись цієї процедури», – повідомив Ю.Кучер.

Отже, щоб скористатись кампанією вакцинації, вам необхідно зателефонувати до свого сімейного лікаря та повідомити про свій намір. Вас запишуть у чергу і призначать найближчу дату, коли ви можете прийти та зробити щеплення.

Ірина Телька

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *