На капітальний та поточний ремонт доріг у Миколаївській громаді передбачено близько 8 мільйонів гривень

На бюджетній комісії між присутніми депутатами та посадовцями Миколаївської міської ради виникла суперечка, на предмет доцільності розмежування функцій контролю за виконанням робіт по капітальному та поточному ремонтах у Миколаєві та старостинських округах.

Іван Буга, заступник міського голови наполягав, щоб міська рада контролювала та відповідала за роботу в старостинських округах. КП ЖКУ віддати благоустрій Миколаєва.

«Міська рада маючи відділ житлово комунального господарства у складі 3 людей, також 3 людей у відділі закупівлі, маючи бухгалтерію, юристів сама може організувати ці роботи».

Він також зазначив, що після того, як до міста приєдналось багато населених пунктів, аби обслуговувати усі території потрібно збільшувати штат ЖКУ, а в міській раді вважають це не доцільним. Краще організовувати роботи штатом міськради.

Протилежну думку висловив депутат Тарас Оприск, який зазначив, що апарат міської ради повинен організувати роботу структурних підрозділів, а не контролювати господарську діяльність підрядних організацій.

«Апарат міської ради не повинен такого робити. Він має організовувати роботу усіх структурних підрозділів, у тому числі й комунальних підприємств».

Після гарячих диспутів депутати погодили рішення про розмежування функцій контролю та зоною відповідальності. Тепер організовувати та контролювати роботу у старостинських округах буде Миколаївська міська рада, натомість роботи у Миколаєві залишаться закріпленими за житлово комунальним управлінням.

Назар Ольшанський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *