Суперприз-велосипед у девятирічного Семена Величка!

13 червня 2021 р. за ініціативи заступника голови Миколаївської міської ради Івана Буги та при активній організаційній підтримці старости  Дроговизького старостинського округу Ігора Мельника був запланований другий етап   чемпіонату з шахів серед Старостин-ських округів Миколаївської міської ради. Місце проведення-відпочинковий комплекс на березі річки Дністра з прекрасним природним ландшафтом в с. Устя. Але несприятливі погод-ні умови змусили організаторів перенести турнір в приміщення Устянської школи. Але від цього престижність і унікальність шахового турніру не змінилась. Бо на кону- переможця чекав суперприз-велосипед гірський вартістю 5000 гривнів!

 У турнірі прийняли участь 30 учасників – представники майже всіх старостинських округів. Фінансове забезпечення турніру проводилось відповідно до програми спортивних заходів Управління освіти, культури , молоді і спорту Миколаївської міської ради. Почесним  гостем змагань був голова Миколаївської міської ради Андрій Щебель.

Відкриття турніру супроводжувалось особистим виконанням Гімну України учас-никами і присутніми на змаганні. Атмосфера була неймовірна як на футбольних матчах чемпіонату Європи.

Змагання проводилися в сім турів за правилами швидких шахів ФІДЕ по 15 хвилин кожному учаснику по системі опен-турнірів, де всі грають в одному турнірі, а переможці визначаються в різних номінаціях.

Надзвичайно захоплююча була боротьба за суперпризи. Доля суперпризу фактично визначилась за два тури до завершення змагань в драматичній партії лідерів- дев’ятирічного Семена Величка з Миколаєва і ветерана 60-річного Ігора  Гусака з Рудник. Ігор Гусак у виграшній позиції мав можливість одним ходом виграти партію і майже здобути омріяний приз. Але, нервове напруження завадило йому це зробити, він зробив неправильний хід.   Семен свій шанс не упустив, уникнув не тільки поразки, а здобув перемогу і за за тур до кінця змагань став недосяжним для свої суперників,

Нагороджував призерів і  учасників змагань голова Миколаївської міської  ради Андрій Щебель.

Суперприз –гірський велосипед отримав Семен Величко.

Ігор Гусак зайняв друге місце і отримав приз- комплект рибацьких снастей.

Третє місце виборов Ігор Гаврилів з Миколаєва і отримав приз- комплект для літнього відпочинку-капелюх, футболку, окуляри, розкладне крісло.

В номінації наймолодший учасник призи-шахову статуетку, пам’ятну медаль,коробку конфет отримав восьмирічний Святослав Дуб з Устя.

Серед жінок за участь  призами шаховою статуеткою, памятною медаллю  були відзначені жінки Галина Клименко з Дроговижа і Ірина Малофій з Новосілки-Опарська.

Після завершення змагань учасники змагань, судді, почесні гості були запрошені на фуршет зі смачним бограчем.

Другий етап чемпіонату з шахів серед Старостинських округів Миколаївської міської ради   на славу вдався, всі його учасники висловлюють щиру подяку його організаторам.

Орест Мокрицький

Турнірна таблиця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *