У Стрийському районі високий показник захворюваності на ГРВІ

За перший тиждень нового року епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, включно із COVID-19 у Львівській області перевищено на 9,6%. Цей показник відповідає середньому рівню поширення ГРВІ.

Про це повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко.

Згідно з моніторингом захворюваності населення Львівської області у період з 1 по 7 січня у Львівській області зафіксовано 11 705 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій. Найвищий показник захворюваності зафіксовано у Львівському і Стрийському районах.

Епідеміологи зауважують, що паралельно циркулюють вірус грипу А, коронавірус, респіраторно-синцитіальний вірус. 37 людей були госпіталізовані з приводу важкого перебігу коронавірусної хвороби. Життя трьох мешканців забрав коронавірус. Не зареєстровано летальних випадків від грипу. Тому якщо людина відчуває ознаки застуди – вона повинна залишитися вдома і сконтактуватися з лікарем. Найбільш дієвим захистом від грипу і коронавірусу є вакцинація.

Загалом, від початку епідемічного сезону у Львівській області проти грипу вакциновано 15416 осіб. З них 8098 – особи з групи медичного та епідемічного ризику. Проти коронавірусу на Львівщині вакциновано однією дозою 1 102787 осіб, другу дозу отримали 1 039527, першу бустерну – 211689, другу бустерну – 25259 мешканців Львівщини.

На сьогодні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні з діагнозом грип і коронавірусна інфекція перебувають 47 дорослих і 38 дітей. З вкрай важким перебігом грипу у відділенні інтенсивної терапії знаходяться двоє пацієнтів.

Інфекціоністи застерігають від самолікування, яке може збільшити тривалість одужання, загострити супутні хвороби, призвести до госпіталізації та реанімаційних заходів, а також до необґрунтованої антибіотикотерапії й самостійного застосування медпрепаратів.

Фахівці звернулися також до батьків з проханням не відправляти дітей з ознаками ГРВІ до освітніх закладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *