Роман Сидор: «У планах розвадівчан створення добровільно-пожежної дружини. Німецькі партнери нам у цьому допомагають».

Розвадівська громада поповнилась двома пожежними машинами, які подарував Магістрат міста Ніденштайн (Німеччина). У коментарі редакції очільник громади Роман Сидор зауважив, що в планах є створення добровільно-пожежної дружини, яка працюватиме у Розвадівській громаді.

«Ми зараз рухаємось у напрямку створення добровільно-пожежної дружини у громаді. Наші німецькі партнери нам у цьому активно сприяють і ми отримали від них дві пожежні машини. Далі буде навчання майбутніх місцевих пожежників і, у разі необхідності, ми зможемо оперативно реагувати та допомагати пожежно-рятувальним бригадам».

За статистикою рятувальників в сільській місцевості виникає 20% від загальної кількості пожеж. Головною причиною є віддаленість населеного пункту від державного пожежно-рятувального підрозділу у зв’язку з цим збільшується час прибуття рятувальників на місце виклику. Одним з варіантів розв’язання цієї проблеми є створення пожежної охорони та формування суспільної свідомості у громадян у сфері пожежної безпеки та залучення людей до діяльності попередження пожеж.

Світлини Розвадівської ТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *