У Миколаївській громаді на старті нова соціальна послуга – відділ підтриманого проживання

Найближчим часом у Миколаївській громаді розпочне роботу відділ підтриманого проживання для осіб, що опинились у скрутних життєвих обставинах. Про це в етері радіо Розділля заявив очільник відділу соцзахисту Олег Старовецький.

Це пілотний проєкт, який реалізує місцева громада і який націлений на облаштування  компактного місця проживання для стареньких, маломобільних людей та ВПО, що залишились самотніми, але потребують сторонньої опіки. Для надання такої нової соціальної послуги у Миколаївській громаді заплановано задіяти два ФАПи: у Повергові та у Липицях. У цих будинках буде мешкати до 15 осіб за якими буде доглядати до 6 осіб.

Наразі, планується відкриття першого простору у Повергові, оскільки, як зауважив Олег Старовецький, дану локацію, попри повномасштабне вторгнення, спільними зусиллями як області, так і місцевого бюджету вдалось підготувати і внутрішньо, і зовнішньо.

«Область на реалізацію даного проєкту виділила нам 1,7 млн грн. Це кошти на впорядкування та облаштування прилеглої території. Ще 300 тис грн виділено з місцевого бюджету на косметичний ремонт самого приміщення», – зауважив у коментарі радіостанції О.Старовецький.

За словами очільника відділу соцзахисту, відкриття простору підтриманого проживання у Повергові заплановано найближчим часом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *